Index

Creator VARA (producent)
Description Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen VARA, NPS en NOS met het voorheen zelfstandige politieke programma ‘Den Haag Vandaag’ dat tot seizoen 2008 - 2009 onderdeel is van het programma. NOVA/Den Haag Vandaag wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag, op zaterdag en in de zomermaanden ook op vrijdag. De eerste uitzending is op 28 september 1992 en de laatste op 4 september 2010. NOVA/Den Haag Vandaag wordt vanaf 6 september opgevolgd door het programma Nieuwsuur van NTR en NOS. Deze aflevering, gepresenteerd door Clairy Polak, met de volgende onderwerpen:
Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen VARA, NPS en NOS met het voorheen zelfstandige politieke programma ‘Den Haag Vandaag’ dat tot seizoen 2008 - 2009 onderdeel is van het programma. NOVA/Den Haag Vandaag wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag, op zaterdag en in de zomermaanden ook op vrijdag. De eerste uitzending is op 28 september 1992 en de laatste op 4 september 2010. NOVA/Den Haag Vandaag wordt vanaf 6 september opgevolgd door het programma Nieuwsuur van NTR en NOS. Deze aflevering, gepresenteerd door Twan Huys, met de volgende onderwerpen:
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Actualiteiten
Title NOVA/DEN HAAG VANDAAG
Contributor Japin, Arthur
Goulooze, Bob
Irrgang, Ewout
Creator Os, Martine van (presentatie; interviewer)
Description Regelmatig terugkerende onderdelen: 'De stelling van de dag', 'Consument' en 'De dekselse dames'. Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen. Middagmagazine met het nieuws van de dag, stellingdiscussies, consumentenzaken regionaal nieuws en bekende Nederlanders uit de actualiteit. EXTERNE INFORMATIE: Deze aflevering o.a.: - gesprek met Ewout Irrgang van de SP, over het reddingsplan van Fortis. Een meerderheid in de Tweede Kamer staat achter het reddingsplan van Fortis; - fragment van de barman: loopbanddans; - het themagesprek: puberende adoptiekinderen. Gesprek met Renée Wolfs over het boek 'De adoptiedialoog', over de problematiek die ouders van adoptiekinderen tegen kunnen komen tijdens de puberteit; - portret Zuurwarenwinkel De Leeuw: Fred de Leeuw runt een zuurwarenwinkel in Amsterdam. Hij komt in de studio langs met de zuurkar; - Consumentenzaak huurtoeslag: gesprek met René van Genugten van de NederlandseWoonbond, die vreest dat veel mensen in financiële problemen komen nu de belastingdienst 200 miljoen euro teveel uitgekeerde huurtoeslag gaat terugvorderen. Daarnaast een bezoek aan gedupeerde Maud van Dam; - gast van de dag: gesprek met cabaretier/schrijver Vincent Bijlo, over zijn theatershow 'Hallo Hallo wie stinkt daar zo'; - Sabrina Starke zingt 'Do for Love' van het album 'Yellow Brick Road'.
Regelmatig terugkerende onderdelen: 'De stelling van de dag', 'Consument' en 'De dekselse dames'. Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen. Middagmagazine met het nieuws van de dag, stellingdiscussies, consumentenzaken regionaal nieuws en bekende Nederlanders uit de actualiteit. EXTERNE INFORMATIE: Deze aflevering o.a.: - gesprek met Joop Goos, directeur VVN, over de fietsvaardigheid van de jeugd die sterk te wensen overlaat; - fragment van de barman: bijzondere fietser; - stelling van de dag: winkeliers moeten zelf bepalen of ze op zondag open gaan. Over deze stelling praten Fabian Paagman, eigenaar boekhandel en IJmert Muilwijk, ChristenUnie-jongeren; - chocoladefestival Zutphen: te gast is de organisator van dit evenement, Huub Janson, die een voorproefje laat zien over hoe chocoladebier gemaakt wordt en hij maakt 'Tijd voor MAX'- bonbons; - koken met de Dekselse Dames: Poire Belle Hélène; - reportage over de 50PlusBeurs; - ventileren: gesprek met John Kersemakers van Vereniging Eigen Huis over ventilatie. Hij vertelt wat de problemen zijn bij slechte ventilatie en hoe deze eenvoudig opgelost kunnen worden; - gast van de dag: gesprek met schrijver Arthur Japin over zijn schrijverschap en zijn nieuwe boek 'Zoals dat gaat met wonderen'.
Regelmatig terugkerende onderdelen: 'De stelling van de dag', 'Consument' en 'De dekselse dames'. Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen. Middagmagazine met het nieuws van de dag, stellingdiscussies, consumentenzaken regionaal nieuws en bekende Nederlanders uit de actualiteit. EXTERNE INFORMATIE: Deze aflevering o.a.: - Wekker-Wakekr: gesprek met Léonie Sazias en Henk Mouwe, die samen op radio 5 het ochtendprogramma 'Wekker-Wakker!' presenteren; - fragment van de barman: voetbaltrainers; - themagesprek: doorwerken na uw 65ste. Minister Donner wil mensen na hun 65ste jaar aan het werk houden om zo de toenemende vergrijzing tegen te gaan. Het nieuwste plan van Minister Donner is om een jaar aow- uitstel te belonen met een hogere uitkering. Gesprek met Carla Verberne en Joop van Putten over hun kijk op het doorwerken na hun 65ste; - reportage: Ouderen in Perspectief. Bewoners van verzorgingshuizen hebben meestal weinig contact met elkaar. Om dichter tot elkaar te komen, fotograferen en interviewen bewoners hun huisgenoten onder begeleiding van vier kunstenaars. Initiator van het project 'Ouderen in Perspectief', dat de komende drie jaar in twaalf verschillende zorgcentra in Nederland plaatsvindt, is ouderenbond ANBO; - skimming (betaalpasfraude): gesprek met de woordvoerder van Currence, Bob Goulooze, over skimming en de campagne 'PINnen hou je hoofd erbij' om mensen te waarschuwen voor skimming; - gast van de dag: gesprek met Ben Cramer over zijn zangcarrière. Hij zingt samen met zijn dochter Shanna het lied 'Zestien, zeventien' van de musical 'The Sound of Music'.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Title TIJD VOOR MAX
Creator Publicis (producent)
Description Voorlichtingsspotjes voor burgers van de Rijksoverheid vanaf 1951. Campagne om de brochure 'spaarmogelijkheden en spaarvormen', die de overheid uitgeeft n.a.v. Wereldspaardag, onder de aandacht te brengen Deze animatie toont een spaarvarken dat voor de deur staat, een globe met draaiende banner 'Wereldspaardag', cu's van ogen van een vrouw die brochure leest, opstapeling van A4-tjes met spaarvormen, een premiebiljet dat in een spaarvarken valt, de brochure en het adres van Postbus 51 met spaarvarken.
Voorlichtingsspotjes voor burgers van de Rijksoverheid vanaf 1951. Niet-Nederlanders die langer dan vijf jaar legaal in Nederland wonen krijgen kiesrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen vanaf 1982. Het spotje toont een markt met verschillende bevolkingsgroepen waar een aantal personen wordt 'uitgegumd'.
Voorlichtingsspotjes voor burgers van de Rijksoverheid vanaf 1951. Met de campagne 'Van A naar Beter, Nederland moet door' roept het ministerie van Verkeer en Waterstaat mensen op rekening te houden met het groot onderhoud aan de Nederlandse snelwegen. SHOTS: - rijer langs diverse mensen die in de file staan en zich op allerlei manieren vermaken en bezighouden; - mannen die bezig zijn met wegwerkzaamheden; - pay-off: 'Van A naar Beter. Nederland moet door'; Rijkswaterstaat 0800-8002 (www.vananaarbeter.nl).
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Subject voorlichting
Title POSTBUS 51
Creator Kilsdonk, Nicole van (scenario)
Description Achtdelige serie gedramatiseerde kookprogramma's, waarin recepten uit diverse culturen worden bereid. Pien (Ottolien Boeschoten) ziet vanuit haar bovenwoning aan de Tweede Tuindwarsstraat door haar verrekijker wat de buren koken. Deze aflevering kookt Felix Houegbonou Awunou, in Nederland wonende Afrikaan Fi-Fi, een gerecht uit Benin, West-Afrika. Intussen praat de huismeester (Peter Drost) met hem en zijn drie in Nederland geboren dochters over de leefcultuur in Benin. Ze bekijken souvenirs uit West-Afrika. Marline Williams speelt Pien's vriendin Melissa.
Achtdelige serie gedramatiseerde kookprogramma's, waarin recepten uit diverse culturen worden bereid. Pien (Ottolien Boeschoten) ziet vanuit haar bovenwoning aan de Tweede Tuindwarsstraat door haar verrekijker wat de buren koken. Deze aflevering bereiden twee Turken Ali Çifteci en Vefa Öcal een lams-ovenschotel, terwijl de huismeester (Peter Drost) met hen praat over het leven van Turken in Nederland. Thea Breederveld speelt Pien's moeder.
Achtdelige serie gedramatiseerde kookprogramma's, waarin recepten uit diverse culturen worden bereid. Pien (Ottolien Boeschoten) ziet vanuit haar bovenwoning aan de Tweede Tuindwarsstraat door haar verrekijker wat de buren koken. Deze aflevering maakt de Italiaanse buurvrouw Anna het gerecht Brushetta, bijgestaan door de huismeester Peter Drost.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject Boeschoten, Ottolien
Title ETEN BIJ DE BUREN (NPS)
Contributor Reuver, Stef de
Creator Palm Plus Producties (producent)
Description Serie educatieve kinderprogramma's voor peuters met poppenspel, animaties, getekende verhalen, reportages en liedjes. Hoofdpersonen zijn de roodharige Toto, Sassa en koning Koos (gespeeld door acteurs op poppenkostuums) die samen met hun hond Finnie in een zandkasteel wonen. EXTERNE INFORMATIE: Deze aflevering: Het is een feestelijke dag bij Het Zandkasteel. Toto, Sassa, Koning Koos en Finnie spelen kermis in de keuken en ze mogen touwtje trekken. Iedereen wint een koekje. Buiten gaan ze ook kermis spelen. Koning Koos doet zijn handen in zijn zij en Sassa en Toto houden hem stevig vast. Koning Koos is een draaimolen en Zz draaien net zo lang tot Toto er duizelig van wordt.
Serie educatieve kinderprogramma's voor peuters met poppenspel, animaties, getekende verhalen, reportages en liedjes. Hoofdpersonen zijn de roodharige Toto, Sassa en koning Koos (gespeeld door acteurs op poppenkostuums) die samen met hun hond Finnie in een zandkasteel wonen. EXTERNE INFORMATIE: In deze aflevering: Sassa verzamelt rode spullen en Toto blauwe, want dat is zijn lievelingskleur. Ze maken een tentoonstelling van hun gevonden spullen. Koos vindt de rode en blauwe tentoonstellingen prachtig.
Serie educatieve kinderprogramma's voor peuters met poppenspel, animaties, getekende verhalen, reportages en liedjes. Hoofdpersonen zijn de roodharige Toto, Sassa en koning Koos (gespeeld door acteurs op poppenkostuums) die samen met hun hond Finnie in een zandkasteel wonen. Wekelijkse serie educatieve kinderprogramma's voor peuters met poppenspel, animaties, getekende verhalen, reportages en liedjes. De roodharige Toto, Sassa en koning Koos wonen samen met hun hond Finnie in een zandkasteel. Als ze zand in hun grote neuzen krijgen, dansen ze de neuskriebeldans. Deze aflevering, met als thema verkeer: Toto vindt een tak en doet alsof het een paard is, waardoor Pop op de grond valt; het getekende verhaal 'Oma konijn komt op bezoek'; Sassa zingt een liedje over het plakken van een pleister op Pop; koning Koos plakt pleisters op Pop en Toto's knuffel Zwiep; een reportage waarin fietsende peuters verkeersregels leren. Met de stemmen van: Stef de Reuver; Gusta Geleijnse; Gwen Maduro; Martin Soeters; Marcel Jonker; Rosanne Thesing; Maria Noë.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Title HET ZANDKASTEEL
Creator Meekren, Jaap van (presentatie)
Nieman, Rick (presentatie)
Description Actualiteitenprogramma. Actualiteitenprogramma, gepresenteerd door Rick Nieman, dit keer geheel gewijd aan de handel in namaakonderdelen in de vliegtuigindustrie, die kan leiden tot vliegtuigongelukken.
Actualiteitenprogramma. Actualiteitenprogramma geheel gewijd aan het politie-onderzoek op basis waarvan Rob van Zaane veroordeeld werd tot twaalf jaar gevangenisstraf ivm de op 30 november 1984 in Zaandam gepleegde \\"Paskamermoord\\" op Sandra van Raalte. Aanleiding is het kort geding dat mr. P. Doedens, advocaat van Van Zaane, tegen het vonnis aangespannen heeft.
Actualiteitenprogramma. Actualiteitenprogramma met de volgende onderwerpen: 1. aanstaande verkiezingen in Suriname; 2. Nederlandse vooroordelen over etnische minderheden; 3. alcohol en werk.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject fraude
justitie
Title NIEUWSLIJN
Contributor Hausel, Philip
Creator Groot, Yvette de (samenstelling)
Description Zesdelige serie programma's over de genezende werking van planten, zowel in de reguliere geneeskunde als in de fytotherapie en de homeopathie. Vast programma-onderdeel is het 'Recept van de week'. In deze eerste aflevering aandacht voor de plant als genezer.
Zesdelige serie programma's over de genezende werking van planten, zowel in de reguliere geneeskunde als in de fytotherapie en de homeopathie. Vast programma-onderdeel is het 'Recept van de week'. In deze aflevering aandacht voor geuronderzoek in laboratoria en de toepassing van natuurlijke geurstoffen in parfums en gezondheidsproducten.
Zesdelige serie programma's over de genezende werking van planten, zowel in de reguliere geneeskunde als in de fytotherapie en de homeopathie. Vast programma-onderdeel is het 'Recept van de week'. In deze laatste aflevering aandacht voor de familie van de schermbloemigen.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Subject gebak
bloemen
Title KRUIDEN IN DE ROOS
Description Educatieve programma's voor kinderen van 4 en 5 jaar (groep 1 en 2) waarin door de poppen mol Moffel en worm Piertje wordt ingegaan op een bepaald onderwerp. Daarnaast zijn er een reportage en een tekenfilm over het onderwerp. EXTERNE INFORMATIE: Deze aflevering: - Moffel en Piertje: Moffel stoft het wandbord af waarop het portret van Piertje staat. Hij stoot het per ongeluk van de muur en het valt kapot. Gelukkig is Piertje er niet, zodat hij kan proberen het wandbord te lijmen. Maar Piertje ziet het meteen als ze thuiskomt en is heel verdrietig. Daarom gaan Moffel en Piertje naar een pottenbakkerij om een nieuw wandbord voor Piertje te maken; - Flip de beer: Flip logeert bij Eliza en ze maken een tekening.
Educatieve programma's voor kinderen van 4 en 5 jaar (groep 1 en 2) waarin door de poppen mol Moffel en worm Piertje wordt ingegaan op een bepaald onderwerp. Daarnaast zijn er een reportage en een tekenfilm over het onderwerp. EXTERNE INFORMATIE: Deze aflevering: - Moffel en Piertje: Terwijl Moffel en Piertje boodschappen doen, wordt hun fiets gestolen. Gelukkig komt er een politieauto aanrijden. Moffel en Piertje stappen in en met piepende banden scheuren zij achter de dief aan. Uiteindelijk wordt de dief gepakt en gaan Moffel en Piertje aangifte doen op het politiebureau. Dan gaan zij op de fiets naar huis, maar hun fietslicht is stuk. Nu worden zij zelf aangehouden door een agent en krijgen Moffel en Piertje een bekeuring; - Flip de Beer: Flip mag mee naar het politiebureau, krijgt een rondleiding en mag in een politieauto zitten.
Educatieve programma's voor kinderen van 4 en 5 jaar (groep 1 en 2) waarin door de poppen mol Moffel en worm Piertje wordt ingegaan op een bepaald onderwerp. Daarnaast zijn er een reportage en een tekenfilm over het onderwerp. EXTERNE INFORMATIE: Deze aflevering: Thema: Kerst. - Moffel en Piertje: Moffel en Piertje doen mee in een levende kerststal. Maar Moffel misdraagt zich behoorlijk. Hij is namelijk jaloers op de aandacht die Piertje krijgt. Niemand lijkt oog te hebben voor hem, nu hij geen koning mag zijn, maar herder moet spelen. Uiteindelijk krijgt Moffel toch de rol van zijn leven,denkt hij; - Flip de beer: Flip doet mee in een kerstvoorstelling op school.
Educatieve programma's voor kinderen van 4 en 5 jaar (groep 1 en 2) waarin door de poppen mol Moffel en worm Piertje wordt ingegaan op een bepaald onderwerp. Daarnaast zijn er een reportage en een tekenfilm over het onderwerp. EXTERNE INFORMATIE: Deze aflevering: Thema: Winter. - Moffel en Piertje: Moffel en Piertje hebben het koud gekregen van het schaatsen. Ze willen zich opwarmen bij de kachel, maar die wil niet branden. Zou er iets mis zijn met de schoorsteen? Als zelfs buurman Arie het niet weet, moeten ze maar met zoveel mogelijk kleren aan gaan slapen; - Flip de beer: Flip en de kinderen proberen een speelgoedeendje uit een ijsblok te halen.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Title KOEKELOERE
Contributor Appel, René
Creator TROS (producent)
AVRO (producent)
Description Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen AVRO en TROS dat wordt uitgezonden van maandag tot en met zaterdag. Tot 4 september 2006 heette het programma Twee Vandaag. Deze aflevering, gepresenteerd door Margriet Vroomans, met de volgende onderwerpen:
Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen AVRO en TROS dat wordt uitgezonden van maandag tot en met zaterdag. Tot 4 september 2006 heette het programma Twee Vandaag. Deze aflevering, gepresenteerd door Bas van Werven, geheel gewijd aan het jaaroverzicht 2011. Naar aanleiding van de populariteit van het digitale woordspel Wordfeud worden gebeurtenissen in alfabetische volgorde belicht, aan de hand van persoonlijke verhalen en archiefmateriaal. Taalkundige René Appel geeft uitleg bij nieuwe woorden. Speciale aandacht voor de volgende onderwerpen:
Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen AVRO en TROS dat wordt uitgezonden van maandag tot en met zaterdag. Tot 4 september 2006 heette het programma Twee Vandaag. Deze aflevering gepresenteerd door Wouter Kurpershoek geheel gewijd aan het verdriet van Nederlandse en Afghaanse ouders na een aanslag op Nederlandse militairen in Uruzgan op 15 juni 2007.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Actualiteiten
Subject aanslagen
Title EENVANDAAG
Contributor Mierlo, Hans van
Description Uitzending waarin politieke partijen hun standpunten toelichten en zich profileren.
Uitzending waarin politieke partijen hun standpunten toelichten en zich profileren. Shot van de kaart van Nederland met de twaalf provinciën, en de tekst 'De ouderen partijen AOV-Ouderen-Unie 55+ behaalden woensdag in de provinciale staten 33 zetels'. Shots van vuurwerk. Tekst 'Wij denken alle kiezers voor het in ons gestelde vertrouwen'.
Uitzending waarin politieke partijen hun standpunten toelichten en zich profileren. Spot van de VVD die tweemaal een satirisch filmpje toont over PvdA-leider Wouter Bos die van de huisarts de diagnose te horen krijgt \\"gat in de hand, een zeer besmettelijke ziekte\\". De spot toont daarnaast beelden van CDA- en PvdA-ministers van het vierde Kabinet Balkenende die elkaar de handen schudden en zo de \\"besmettelijke ziekte\\" verder verspreiden in Nederland, waarmee bedoeld wordt: meer overheidsgeld uitgeven, meer bureaucratie en meer flauwekulsubsidies. De VVD stelt daarbij dat zij een einde wil maken aan een beleid van zoals zij zegt: veel geld uitgeven, hoge schulden en te hoge belastingen voor de burger.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
VVD
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Subject politiek
Title POLITIEKE PARTIJEN
Contributor Traïdia, Hakim
Creator NPS (producent)
Description Vast onderdeel is een bijdrage van acteur/straatartiest Hakim Traïdia. Magazine met portretten van opvallende en zonderlinge personen. In deze aflevering: 1. 'Hakim draait door': Traïdia vraagt mensen op straat naar water en drinken; 2. 'Bekeerd tot water': reportage over Elsa van de Loo (21), net klaar met haar HBO-rechtenstudie en nu bezig met een onderzoek op de VU. Van de Loo is van Nederlands-Dominicaanse afkomst. Zij is uitgekozen als jongerenvertegenwoordiger bij de VN voor het komend jaar. Zij strijdt voor het recht op water voor iedereen. Een groot deel van de wereldbevolking heeft geen schoon water en dat is het hoofddoel van haar campagne. Van de Loo draagt een hoofddoekje want vorig jaar is ze bekeerd tot de islam, tot ongenoegen van haar vader; 3. 'De onbekende dichter': reportage over Dirk Oudshoorn, een markante figuur in het Amsterdamse nachtleven. Hij is nu 78 jaar, werkte zijn hele leven op een verzekeringskantoor en schreef duizenden gedichten. Zijn gedichten bereikten tot nu toe maar een klein publiek, maar Oudshoorn schrijft toch door. Als de sleur van het bestaan als alleenstaande bejaarde hem teveel wordt, maakt Oudshoorn de kroegen rond het Leidseplein onveilig.
Vast onderdeel is een bijdrage van acteur/straatartiest Hakim Traïdia. Magazine met portretten van opvallende en zonderlinge personen. In deze aflevering: 1. 'Vrouwengek': Jan van der Heijden is gek op vrouwen. Hij vertelt over de invloed van het katholieke internaat waar hij in zijn jeugd heen ging, de depressies die hij had en het plezier waarmee hij gitaar speelt in de band van de psychiatrische kliniek waar hij woont; 2. 'Hakim draait door': Hakim Traïdia vraagt aan passanten op straat of ze op weg naar succes zijn en wat succesvol zijn is; 3. 'De dj en de dood': Mike Kivits (43) werkt als dj (DJ Aardvarck). Hij vertelt over zijn werk (vaak samen met DJ Steven de Peven) en zijn vriendin Marieke, die zijn leven redde toen hij in coma op de intensive care lag en plotseling ophield met ademhalen.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject bekeringen
coma's
Title VALS PLAT
Contributor Reinsma, Riemer
Knap, Henri
Dolstra, Sietze
Creator Oostrum, Jennifer van (regie)
Bastiaanssen, Pieter (productie)
Description Spelletjesprogramma met Robert ten Brink, waarbij twee kandidaten afwisselend een cijfer- en letterspel spelen. Tweede halve finale van een spelletjesprogramma waarin van negen verschillende letters een zo groot mogelijk woord gevormd moet worden, en met zes cijfers moet zo dicht mogelijk een gegeven getal worden benaderd.
Spelletjesprogramma met Robert ten Brink, waarbij twee kandidaten afwisselend een cijfer- en letterspel spelen. Spelletjesprogramma gepresenteerd door Bob Bouma met assistentie van Froukje Dagevos en Wim Huygen, waarin twee kandidaten door middel van afwisselend een cijferspel, waarin zij een van te voren opgegeven getal zo dicht mogelijk moeten benaderen en een letterspel, waarin zij met willekeurige letters een zo lang mogelijk woord moeten vormen, proberen de finale te bereiken. Jurylid is Riemer Reinsma.
Spelletjesprogramma met Robert ten Brink, waarbij twee kandidaten afwisselend een cijfer- en letterspel spelen. Spelletjesprogramma gepresenteerd door Robert ten Brink met assistentie van Wim Huygen, waarin twee kandidaten spelen afwisselend een cijferspel, waarin zij een van te voren opgegeven getal zo dicht mogelijk moeten benaderen en een letterspel, waarin zij met willekeurige letters een zo lang mogelijk woord moeten vormen, proberen de finale te bereiken. Jurylid is Henri Knap.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Title CIJFERS EN LETTERS
Creator Kockelmann, Sven (presentatie; eindredactie)
NCRV (producent)
Description Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen EO, KRO en NCRV dat wordt uitgezonden van zondag tot en met vrijdag. Tot 31 augustus 2004 onder redactie van de AVRO, KRO en NCRV. Vanaf 4 september 2006 onder redactie van de EO en de NCRV, waarbij de uitzending op zondag vervalt. Op 3 september 2010 is de laatste uitzending van Netwerk, dat wordt opgevolgd door de actualiteitenrubriek Uitgesproken. Deze aflevering, onder redactie van de NCRV en gepresenteerd door Ghislaine Plag, geheel gewijd aan de verhalen van drie passagiers die de ramp van het vliegtuigongeluk van Turkish Airlines bij Zwanenburg op 25 februari 2009 overleefd hebben.
Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen EO, KRO en NCRV dat wordt uitgezonden van zondag tot en met vrijdag. Tot 31 augustus 2004 onder redactie van de AVRO, KRO en NCRV. Vanaf 4 september 2006 onder redactie van de EO en de NCRV, waarbij de uitzending op zondag vervalt. Op 3 september 2010 is de laatste uitzending van Netwerk, dat wordt opgevolgd door de actualiteitenrubriek Uitgesproken. Deze aflevering gepresenteerd door Aart Zeeman, met de volgende onderwerpen:
Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen EO, KRO en NCRV dat wordt uitgezonden van zondag tot en met vrijdag. Tot 31 augustus 2004 onder redactie van de AVRO, KRO en NCRV. Vanaf 4 september 2006 onder redactie van de EO en de NCRV, waarbij de uitzending op zondag vervalt. Op 3 september 2010 is de laatste uitzending van Netwerk, dat wordt opgevolgd door de actualiteitenrubriek Uitgesproken. Actualiteitenprogramma van de samenwerkende omroepen AVRO, KRO en NCRV, dit keer onder redactie van de KRO en gepresenteerd door Sven Kockelmann, met de volgende onderwerpen: 1. ministers Kabinet-Balkenende II bezuinigen niet op meubilairkosten; 2. rentree tennisspeelster Martina Navratilova in enkelspel; 3. meer aandacht voor mogelijke gevolgen klimaatsveranderingen.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Actualiteiten
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Subject rampen
Title NETWERK
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/Overige collecties/Overig materiaal
Title Enting Films
Creator Hunkar, Aldith (presentatie; interviewer)
Hunkar, Aldith (presentatie)
Description Wekelijks programma met aandacht voor regionale onderwerpen, gepresenteerd door Aldith Hunkar. In deze aflevering de volgende onderwerpen: 1. Mario/Ibrahim (Turkse horecaondernemer in Amsterdam); 2. Opgezwolle (rapgroep uit Zwolle rapt voor SIRE).
Wekelijks programma met aandacht voor regionale onderwerpen, gepresenteerd door Aldith Hunkar. In deze aflevering: 1. Flairen (barkeeper Ian Bartos); 2. Chinese studenten in Vlissingen.
Wekelijks programma met aandacht voor regionale onderwerpen, gepresenteerd door Aldith Hunkar. Deze aflevering: 1. Knuffelboerderij (de onderneming van Marente Hupkens uit Voorst); 2. Groep 8: Jamala (deel 2 uit een serie portretten van leerlingen uit groep 8 van basisschool De Bloemberg).
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Title GEWEST
Creator IDTV en Jacobse & Partners (producent)
Description Achtdelige documentaireserie over De Haagse Vrijwillige Reddings Brigade(HVRB), die vorig jaar het tachtigjarig jubileum vierde. De vrijwilligers werden vier maanden tijdens hun werkzaamheden gevolgd.
Achtdelige documentaire-serie over De Haagse Vrijwillige Reddings Brigade(HVRB), die vorig jaar het tachtigjarig jubileum vierde. De vrijwilligers werden vier maanden tijdens hun werkzaamheden gevolgd.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Subject parachutisten
cursussen
Title POST 4
Description Verslag van de vriendschappelijke voetbalwedstrijd Zwitserland-Nederland die gespeeld wordt in Bern en die eindigt in een 2-4 overwinning voor Nederland, dankzij twee doelpunten van Beb Bakhuys en doelpunten van Kick Smit en Koos van Gelder.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/Polygoon/Opdrachtfilms
Subject voetbal
Title VOETBALWEDSTRIJD ZWITSERLAND-HOLLAND
Creator Hall, Norbert ter (samenstelling) (redactie)
Hall, Norbert ter (Samenstelling) (redactie)
Braun, Marc (productie)
Description Een cursus acteren voor beginners. Vandaag leer je hoe je een komische rol kunt spelen. Speciale gast: Elsje de Wijn.
Een cursus acteren voor beginners. In deze aflevering leer je hoe je kunt doen alsof je vecht. Speciale gast: Marisa van Eyle.
Een cursus acteren voor beginners. Vandaag leer je hoe je kunt doen alsof je een buitenlandse taal spreekt. Met als speciale gaste Annet Malherbe.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject Eyle, Marisa van
Wijn, Elsje de
Title PLANKENKOORTS (VPRO)
Creator Bloemendal, Philip (commentaar)
Description Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/Polygoon/Hollands nieuws
Subject apartheid
bijen
Title Polygoon Hollands Nieuws
Creator KRO (producent)
Description Actualiteitenrubriek van de KRO begonnen in 1960, met veel aandacht voor de verdrukten en de ontplooiing van de mens in de maatschappij. Met veel buitenland reportages en soms taboedoorbrekende binnenlandse onderwerpen. In 1996 stopte 'Brandpunt' en ging de KRO verder met 'Netwerk', de gezamenlijke actualiteitenrubriek van AVRO, NCRV en KRO. In september 2010 start een hernieuwde editie van Brandpunt onder redactie van de KRO. Actualiteitenprogramma, gepresenteerd door Fons de Poel, met de volgende onderwerpen: 1. Ajax en de afschaffing van het transfersysteem; 2. 50-jarig bestaan PvdA.
Hernieuwde wekelijkse editie van de actualiteitenrubriek van de KRO, met aandacht voor onderzoeksjournalistiek, reportages over het buitenland en duiding van het dagelijkse nieuws. Brandpunt ging in 1960 van start en stopte in 1996 na samenvoeging met Hier en nu (NCRV) en Televizier (AVRO) tot Netwerk. Op 12 september 2010 vindt de eerste uitzending van de hernieuwde editie plaats. Deze aflevering, met de volgende onderwerpen:
Hernieuwde wekelijkse editie van de actualiteitenrubriek van de KRO, met aandacht voor onderzoeksjournalistiek, reportages over het buitenland en duiding van het dagelijkse nieuws. Brandpunt ging in 1960 van start en stopte in 1996 na samenvoeging met Hier en nu (NCRV) en Televizier (AVRO) tot Netwerk. Op 12 september 2010 vindt de eerste uitzending van de hernieuwde editie plaats. Deze aflevering, met de volgende onderdelen:
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Actualiteiten
Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Subject terrorisme
Title BRANDPUNT
Creator Nooij, Tineke de (regie)
Description Muzikale special van Viktoria Spans vanaf IJsland, het land van haar geboorte. Met aandacht voor de natuur, cultuur en historie van IJsland, afgewisseld met liederen door Viktoria Spans begeleid door het Radio Kamerorkest olv Leo Driehuys, en delen van het ballet \\"Midzomernachtsdroom\\", op muziek van Felix Mendelssohn-Bartholdy door het Philharmonia Orkest olv Otto Klemperer.
Language Dutch
Rights Voor informatie over het gebruik van archiefmateriaal kunt u contact opnemen met de Klantenservice van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: klantenservice@beeldengeluid.nl
Source Nederands Instituut voor Beeld en Geluid OAI PMH repository (via CLARIN VLO)
Bewegend beeld/TV/Publieke omroep/Overige programma's
Subject ballet
Title ISLAND EG ELSKA PIG